Algemeen Darya Woody
Geschiedenis

GeschiedenisIn 1976 maakte onze eerste hond zijn entree in ons huis, de foxterrier draadhaar Wiredresst Gallant na twee jaar kwam er een teefje bij. We showden met beide honden en na verloop van tijd werd een nestje gefokt.

De kennel naam was gauw gevonden Gallant vernoemd naar de stamvader. Deze naam is dan ook sinds 29 oktober 1982 in ons bezit.

Nadat in het jaar 2000 onze laatste foxterrier op 17 jarige leeftijd overleed hebben wij 2 jaar nagedacht wat we wilden. Daarbij speelde onder andere mee dat, door artrose in de handen, het trimmen van terriers steeds moeilijker werd.

Onze keuze viel op een Schotse Collie Korthaar. Maik Markylla's Magic Star Performer kwam na een moeizame start in zijn leven bij ons in huis, hij was toen 7 maanden oud. Als 8 weken oude pup had hij net als zijn broertjes en zusjes het ouderlijk nest verlaten om na enige tijd weer terug te keren bij de fokster waar hij weer moest leren zich in de roedel te plaatsen. Bij ons kwam hij als hond alleen tussen volwassen mensen waar hij als hond alleen alle aandacht kreeg.
De start was niet altijd even gemakkelijk maar hij heeft zich geweldig aangepast. Maik is dan ook niet meer uit ons leven weg te denken.

Kennel GallantNa 3 jaar vonden wij dat er een pupje bij kon komen Maik kon het toen aan. Het werd Joey Markylla's Stardust. Daarna werd Maya Markylla's Maya Little Star geboren, dochter van Maik. Maya is ook bij ons in huis komen wonen.

Na een geslaagde relatie tussen Joey en Maya werden vijf puppy's geboren waarvan Bely Gallant Bely Shining Star bij ons bleef wonen.

Kleine meisjes worden groot en ook Bely is moeder geworden, waarvan Darya Gallant Darya Happy Magic Star bij ons blijft wonen.

Toen ons gevraagd werd ook nog een langhaar collie in huis te nemen hebben we na veel wikken en wegen besloten dit te doen. Het is Lady First Lady van Thaborberg geworden.

Joey heeft in het verleden ook nog een romance gehad met Beauty Krasna Louka. Uit deze combinatie werd Joyce Krasna Louka geboren. Woody Krasna Louka, een zoon van Joyce, is bij ons komen wonen.

Geschiedenis Geschiedenis Geschiedenis Geschiedenis
Copyright © 2008 - 2024 - Kennel Gallant | Website door Nederdesign.nl